Atención a la infancia

Es un espacio que aglutina proyectos y servicios dirigidos a la infancia,

jóvenes y sus familias. OBERT es un programa inclusivo con niñ@s y

familias de perfil variado y que necesitan refuerzo educativo, sea por motivos de vulnerabilidad o exclusión social, por motivos de conciliación de vida laboral y familiar, falta de familia extensa o necesidades de refuerzo escolar. Los objetivos de OBERT (en el Molinar, Coll d'en Rabassa y s'Arenal) son:

  1. Dar una respuesta integral a las necesidades de apoyo, educativas y de ocio de los participantes y sus familias.
  2. Favorecer una conciliación real de la vida laboral y familiar.

3 La igualdad de oportunidades y prevenir situaciones de riesgo social.

En la actualidad están en funcionamiento tres de los servicios previstos en sus inicios (2008). Concretamente el Servicio de ocio y ludoteca, servicio de refuerzo y Obert al Barri. De manera paralela y transversal, se ofrece un apoyo constante a las familias. A partir de las necesidades y demandas detectadas, este apoyo se pueden traducir en ‘talleres familiares de apoyo y acompañamiento’, con contenidos y sesiones estructuradas.

OBERT al Coll

Ludoteca: un espai lúdic per infants i joves a on desenvolupen habilitats socials mitjançant el joc. Es fa al CEIP Coll d'en Rabassa - Guillem Lladó Coll, en horari de 15:30 a 18:30 de dilluns a divendres per infants de 3 a 12 anys (els horaris i dies es poden adaptar a les necessitats de les famílies). Des de l’any 2015, Obert també ofereix alternatives educatives durant els dies no lectius. Durant aquest període, l’horari passa als matins (ludoteca de Nadal i Pasqua i Obert a l’Estiu).


Suport a l'estudi a primària: els deures, l'examen, lectura, càlcul mental... amb l'objectiu de promoure actituds que evitin el fracàs i l'abandonament escolar. Els grups són reduïts, màxim 8 infants, i s’organitzen en grups de 2h setmanals i en grups de 4h setmanals molt més intensius. De dilluns a dijous per hores de 15:30 a 18:30h.


Suport a l'estudi a secundària: Tècniques d'estudi, preparació d'exàmens, realització de tasques i deures... De dilluns a dijous, de 17:15 a 18:45h, a l'espai d'Espiral del Coll d'en Rabassa (carrer José Vargas Ponce 10). Els grups son reduïts, màxim 8 joves, organitzats en sessions d'una hora i mitja.


Inscripcions: a les oficines del Molinar, de dilluns a dijous 9 a 14h i de 16 a 18h i els divendres de 9 a 14h.

OBERT a s'Arenal

Obert a s'Arenal és un servei que es va posar en marxa l'any 2013. Aquest programa ofereix un servei de ludoteca i un suport a l'estudi al CEIP Els Tamarells. Les activitats es desenvolupen de dilluns a dijous de 15:30 a 19 hores. Aquesta acció està orientada a poder oferir diverses eines per ajudar a les famílies a conciliar la vida laboral i familiar.


Dins aquest marc, es treballa amb el territori per continuar desenvolupant tasques d'integració a la comunitat per part de tota la barriada. Per poder accedir a Obert a s'Arenal (de Palma i Llucmajor)s'han de complir una sèrie de requisits per tal de poder accedir-hi.


Durant els mesos de juliol i agost, les activitats passen a l'horari de matins. En aquest període, el programa està dirigit a totes les famílies que ho necessitin.


*Patis Obert: és un espai socioeducatiu preventiu supervisat per un adult, obert a tots els infants de la barriada de s'Arenal de Palma i Llucmajor. Es realitza al pati del CEIP Els Tamarells, de dilluns a divendres de 15:30 a 19h.

OBERT al Molinar

Ludoteca: de 15:30 a 18:30h, de dilluns a divendres. Servei de recollida al CEIP Molinar, Infant Felip. Desenvolupament d'activitats a l'Espai Comunitari (carrer Golf de Biscaia 5). Per a infants de 3 a 12 anys amb necessitat de conciliació laboral-familiar.

A l’any 2017 vam posat en marxa Obert al Molinar. El servei de moment no ofereix alternatives educatives durant els dies no lectius.

Suport a l'estudi: subjecte a demanda en funció de les necessitats. Mínim d'un grup de 4-5 infants.Inscripcions: a l'Espai Comunitari en horari d'oficines. Més info al telèfon 971 494 494.

OBERT a Sant Jordi

Obert a Sant Jordi és un programa socioeducatiu que es duu a terme a Sant Jordi. L'objectiu d'aquest servei és oferir un espai on dinamitzar activitats lúdiques per a joves d'entre 12 i 25 anys del poble. Es desenvolupen al Centre Cultural Sant Jordi (carrer Paul Bouvy, 31) en horari de dilluns i dimecres de 19:00 a 21h i dimarts i dijous de 17 a 21h.

Totes les activitats són gratuïtes. Si necessites més informació o vols apuntar-te a alguna activitat, pots enviar els teus dubtes al whatsApp del telèfon 689 84 44 91 (Marga).

Aquesta iniciativa va néixer a l'any 2018, fruit de la col·laboració amb l'Ajuntament de Palma per atendre les necessitats juvenils de la barriada.

Cibercaixes

El proyecto Ciberaula "quedamos al salir de clase" es fruto de un convenio entre la Fundación "La Caixa", programa CaixaProinfancia, y la Regiduría de Bienestar Social del Ayuntamiento de Palma. Espiral gestiona dos de las tres ciberaulas de Ciutat, la de la barriada de Verge de Lluc y la de Son Gotleu. El servicio es un centro de tarde para niñas y niños en situación de vulnerabilidad social y realiza una intervención intensiva de hasta a 19'5h semanales.


El equipo de profesionales de Espiral que trabaja en las ciberaulas están en constante coordinación con otras entidades sociales y con los mismos servicios sociales del Ajuntament de Palma. Trabajamos multidisciplinariamente y de la manera más completa posible las necesidades que puedan tener los participantes. El programa hace especial incidencia en:


- Mejorar del rendimento académico.

- Educación en estilos de vida saludables, valores y habilidades sociales.

- Aprendizaje del uso de las TIC como herramienta formativa.

Con el apoyo de l’Obra Social ”la Caixa” y su programa CaixaProinfància, que tiene como objetivo romper el círculo de la pobreza de progenitores a hij@s garantizando el acceso a oportunidades educativas de calidad.

A través del programa CaixaProinfància, llevamos a cabo una intervención integral para proporcionar a los participantes y sus familias servicios que mejoren su situación.

En concreto, los niños y las niñas y sus familias atendidas por Espiral, reciben servicios de refuerzo escolar, educación no formal y tiempo libre –en centros abiertos, campamentos o colonias urbanas–, además de ayudas para la alimentación y higiene infantil, equipamiento escolar.

Subscriu-te

Envia'ns el teu correu electrònic per rebre la nostra revista mensual i estar informat de les darreres novetats que passen a Espiral.