Atenció a la infància

És un espai que aglutina projectes i serveis dirigits a infants, joves i les seves famílies. OBERT és un programa inclusiu amb infants i famílies de perfil variat i que necessiten suport, sigui per motius de vulnerabilitat o exclusió social, per motius de conciliació de vida laboral i familiar, manca de família extensa o necessitats de suport escolar. Els objectius d'Obert (al Molinar, Coll d'en Rabassa i s'Arenal) són:

1) Donar una resposta integral a les necessitats de suport, educatives i d'oci dels infants i les seves famílies.

2) Afavorir una conciliació real de la vida laboral i familiar.

3) La igualtat d'oportunitats i prevenir situacions de risc social.

En l'actualitat estan en funcionament tres dels serveis prevists al seu inici (2008). Concretament el Servei d'oci i ludoteca, servei de suport i Obert al Barri. De manera paral·lela i transversal, s’ofereix un suport constant a les famílies. A partir de les necessitats i demandes detectades, aquest suport es pot traduir en ‘tallers familiars de suport i acompanyament’, amb continguts i sessions estructurades.

OBERT al Coll

Ludoteca: un espai lúdic per infants i joves a on desenvolupen habilitats socials mitjançant el joc. Es fa al CEIP Coll d'en Rabassa - Guillem Lladó Coll, en horari de 15:30 a 18:30 de dilluns a divendres per infants de 3 a 12 anys (els horaris i dies es poden adaptar a les necessitats de les famílies i del centre). Des de l’any 2015, Obert també ofereix alternatives educatives durant els dies no lectius. Durant aquest període, l’horari passa als matins (ludoteca de Nadal i Pasqua i Obert a l’Estiu).


Suport a l'estudi a primària: els deures, l'examen, lectura, càlcul mental... amb l'objectiu de promoure actituds que evitin el fracàs i l'abandonament escolar. Els grups són reduïts, màxim 8 infants, i s’organitzen en grups de 2h setmanals i en grups de 4h setmanals molt més intensius.


Suport a l'estudi a secundària: Tècniques d'estudi, preparació d'exàmens, realització de tasques i deures... De dilluns a dijous, de 17:15 a 18:45h, a l'espai d'Espiral del Coll d'en Rabassa. Els grups son reduïts, màxim 8 joves, organitzats en sessions d'una hora i mitja.

OBERT a s'Arenal

Obert a s'Arenal és un servei que es va posar en marxa l'any 2013. Aquest programa ofereix un servei de ludoteca i un suport a l'estudi al CEIP Els Tamarells. Les activitats es desenvolupen de dilluns a divendress. Aquesta acció està orientada a poder oferir diverses eines per ajudar a les famílies a conciliar la vida laboral i familiar.


Dins aquest marc, es treballa amb el territori per continuar desenvolupant tasques d'integració a la comunitat per part de tota la barriada.


Durant els mesos de juliol i agost, les activitats passen a l'horari de matins. En aquest període, el programa està dirigit a totes les famílies que ho necessitin.


*Patis Obert: és un espai socioeducatiu preventiu supervisat per un adult, obert a tots els infants de la barriada de s'Arenal de Palma i Llucmajor. Es realitza al pati del CEIP Els Tamarells, de dilluns a divendres de 15:30 a 19h.

OBERT al Molinar

Ludoteca: de 15:30 a 18:30h, de dilluns a divendres. Servei de recollida al CEIP Molinar, Infant Felip. Desenvolupament d'activitats a l'Espai Comunitari (carrer Golf de Biscaia 5). Per a infants de 3 a 12 anys amb necessitat de conciliació laboral-familiar.

A l’any 2017 vam posat en marxa Obert al Molinar. El servei de moment no ofereix alternatives educatives durant els dies no lectius.

Suport a l'estudi: subjecte a demanda en funció de les necessitats. Mínim d'un grup de 4-5 infants.Inscripcions: a l'Espai Comunitari en horari d'oficines. Més info al telèfon 971 494 494.

OBERT a Sant Jordi

Obert a Sant Jordi és un programa socioeducatiu que es duu a terme a Sant Jordi. L'objectiu d'aquest servei és oferir un espai on dinamitzar activitats lúdiques per a joves d'entre 12 i 25 anys del poble. Es desenvolupen al Centre Cultural Sant Jordi (carrer Paul Bouvy, 31) en horari de dilluns i dimecres de 19:00 a 21h i dimarts i dijous de 17 a 21h.


Totes les activitats són gratuïtes. Si necessites més informació o vols apuntar-te a alguna activitat, pots enviar els teus dubtes al whatsApp del telèfon 689 84 44 91.


Aquesta iniciativa va néixer a l'any 2018, fruit de la col·laboració amb l'Ajuntament de Palma per atendre les necessitats juvenils de la barriada.

Cibercaixes

El projecte Ciberaula "quedem en sortir de classe" és fruit d'un conveni entre la Fundació "La Caixa", programa CaixaProinfància, i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma. Espiral gestiona dues de les tres ciberaules de ciutat, la de la barriada de Verge de Lluc i la de Son Gotleu. El servei és un centre d'horabaixa per a infants en situació de vulnerabilitat social i realitza una intervenció intensiva de fins a 19'5h setmanals.


L'equip de professionals d'Espiral que treballa a les ciberaules està en constant coordinació amb altres entitats socials i amb els mateixos serveis socials de l'Ajuntament de Palma. Treballem multidisciplinarment i de la manera més completa possible les necessitats que puguin tenir els infants. El programa fa especial incidència en:


- Millorar del rendiment acadèmic.

- Educació en estils de vida saludables, així com en valors i habilitats socials.

- Aprenentatge de l'ús de les TIC com a eina formativa.

Amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa” i el seu programa CaixaProinfància, que té com a objectiu trencar el cercle de la pobresa de pares a fills garantint l’accés a oportunitats educatives de qualitat

.A través del programa CaixaProinfància, duem a terme una intervenció integral per proporcionar als infants i les famílies serveis que millorin la seva situació.

En concret, els infants i les famílies ateses per Espiral, reben serveis de reforç escolar, educació no formal i temps lliure –en centres oberts, campaments o colònies urbanes–, a més d’ajuts per a l’alimentació i higiene infantil, equipament escolar.

Subscriu-te

Envia'ns el teu correu electrònic per rebre la nostra revista mensual i estar informat de les darreres novetats que passen a Espiral.